I Varmahembutikernas sortimentet finns kaminer som kostar från ca 6 000 kr. En tung täljstenskamin ligger på en bit över 40 000 kr och däremellan i spannet finns mer än 30 modeller att välja på.

Så vad en kamin kostar är helt beroende på vilken typ av kamin man har behov av. Det är också behovet som styr vilken typ av kamin man ska köpa.

Ska man använda kaminen som primär och huvudsaklig värmekälla eller är det en mindre kamin till fritidshuset eller sommarbostaden.

Läs mer om våra braskaminer här

Vad ska man tänka på då man frågar efter pris på braskamin

Det som är viktigt när man köper en kamin är att komma ihåg de kostnader som också är förknippade med själva köpet:

  • Behövs en ny skorsten eller finsn det en befintlig som behöver lagas
  • Bygganmälan eller bygglov till kommunen.
  • Besiktning efter installation.
  • Gnistskydd på golvet under eldstaden
  • Monteringshjälp och montering/komplettering av takskyddet (stegar/nockbryggor, glidskydd osv).

Det är sålunda viktigt att göra en riktig kalkyl så att man har med sig alla kostnader. Det kan bli en dyrköpt erfarenhet om man missbedömt den totala kostnaden. Lättast är det att begära en prisspecifikation (offert) på det man vill köpa och eventuellt få hjälp att montera. Var noggrann i din förfrågan så att du får med det du vill ha pris på.

Här nedan kan du göra en ungefärlig uträkning på vad det kostar att installera en kamin.

KOM IHÅG att detta är ett ungfärligt pris. För att vi ska kunna lämna en slutgiltig offert behöver vi göra ett hembesök. Detta för att säkerställa höjden på skorstenen samt förutsättningarna för en installation i just ditt hus. Kontakta en Varmahembutik för att få en mer exakt offert. För att hitta en Varmahembutik i din närhet. Klicka här.