KONDENS ÄTER UPP DIN SKORSTEN

 

Det finns lösningar för kondens i skorsten

En modern pellets, olja- och gaspanna är så effektiv att den bara behöver vara igång då och då. När pannan står stilla eller drivs med minsta effekt får uteluft möjlighet att tränga ner i skorstenen. Den kalla luften kondenserar på insidan av skorstenen. I kondensvätskan som dels kommer ifrån bränslet men också uteluften finns syror och är basiskt som snabbt kan fräta sönder en murad tegelskorstenen invändigt.

Lösningen är att göra rökkanalen mindre med hjälp av ett insatsrör. Dels hindrar röret fukten att tränga in i murverket men gör också att rökgaserna stiger snabbare genom skorsten – genomströmningen ökar och fukten försvinner ut i luften.

Men om det här ska fungera, måste rätt material användas. Rören måste vara kondenstäta och och syrafasta och installationen göras noggrant. Därför använder Skorstenshantverkarna originalet sedan 1960–talet av säkra och beprövade böjbara insatsrör från Nordiska Skorstensprodukter i Vargön.

Vill du veta hur din skorsten mår? Eller bli av med dina skorstensproblem en gång för alla??
Ring då Skorstenshantverkarna redan idag och boka tid! Vi undersöker din skorsten, talar om vad som behöver göras och vad det kostar. Självklart betalar du ingenting för undersökningen.