Sök
Stäng denna sökruta.

Garanti & trygghet

När du anlitar en medlem i SSHF får du en mycket mer omfattande trygghet än den som Konsumentlagen tillskriver dig. 

Upp till 30 års materialgaranti

Våra skorstenshantverkare monterar och levererar skorstenssystem och böjbara syrafasta rostfria insatsrör med upp till 30 års materialgaranti. Kopplat till garantin på material finns även ett helt unikt trygghetspaket. 

Försäkringsskydd upp till 10 miljoner kronor

Med NSP trygghetspaket, som ger dig ett försäkringsskydd upp till 10 miljoner kronor för följdskador på fastighet orsakade av felaktig produkt, kan du känna dig helt trygg. Det ska tilläggas att sedan försäkringsskyddet togs fram för över 30 år sedan har ingen kund någonsin behövt ta ut den försäkringen. De produkter vi använder är med andra ord väldigt, väldigt säkra.  

Följande ingår i NSP trygghetspaket: 

  • Demontering av felaktig produkt
  • Ny ersättningsprodukt
  • Montering av ersättningsprodukt
  • Försäkringsskydd för felaktig produkts åsamkande av följdskador i fastigheten – upp till 10 miljoner SEK/entreprenadobjekt

Utökat entreprenadansvar

Förutom våra unika materialgarantier eller NSP trygghetspaket har SSHF ett utökat entreprenadansvar gentemot dig som kund. I händelse av att din skorstenshantverkare går i konkurs eller lägger ner sin rörelse – och om brister på utfört arbete med skorstensrenovering rörande glidgjutning eller installation av skorsten/insatsrör (levererade av Nordiska Skorstensprodukter AB) skulle uppkomma under den 10 åriga reklamationsrätten (Konsumentverket) ­– kommer Länsförsäkringar Älvsborg att ersätta dig för de kostnader som uppstår för åtgärdande arbete.

Din faktura fungerar som garantibevis

Din betalda faktura – inklusive specificerat material – fungerar som ditt garantibevis. Garantitiderna gäller från datumet för godkänd besiktning (som ska ske i anslutning till slutfört arbete), utförd av en godkänd besiktningsman. I händelse av reklamation ska kopia på utförd godkänd besiktning bifogas reklamationsärendet. Vid eventuella garantiåtgärder kvarstår fortfarande kvarvarande garantitid. 

Bli medlem

Fyll i formuläret så kontaktar vi dig så snart vi kan. Välkommen till oss! 

Kontakta oss!